Nysnittad lycka

pärlhyacint snittblommor

Nu har snittblommeperioden börjat hemma hos oss. Det kan kännas synd att länsa lotten på nyutslagna tulpaner, narcisser och pärlhyacinter, men våra rabatter ligger ju trots allt 7 km hemifrån, och med några dagar mellan besöken på täppan blir det inte jättemycket tid att njuta av blommorna på plats. Så vi gör helt enkelt med dem som med grönsakerna – skördar och tar med hem. Känns superlyxigt att alltid ha buketter hemma den här tiden på året.

Snittblommor

Igår var det tulpanpremiär. De på bilden kommer från ett lass lökar som Olof fick från Stockholms parkarbetare för ett par år sedan när de svidade om i de offentliga planteringslådorna. Orange är egentligen inte en tulpanfärg som vi hade valt om vi köpt dem själva, men ändå så fin att vi absolut inte kunde låta lökarna slängas. De orangea och röda från Stockholms Stad är dessutom tidigare än våra andra tulpaner vilket är ett plus bara det.

//Anna

Tags from the story
,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *