Bondböneröra

Bondböna

Bondbönor är verkligen en favorit, både att odla och att äta, och som godast är de nu innan de hunnit mogna och tappa sin gröna färg. Allra helst gör vi en röra av dem:

Öppna baljorna och pilla ut bönorna. Lägg dem i kokande vatten en kort stund tills alla flyter upp (precis som alla bönor är de lite giftiga om de inte kokas). Häll därefter av vattnet och skölj dem kallt. Då blir det lätt att ploppa ut bönorna ur sitt inre skal.

Mixa bönorna med vitlök eller hackad gräslök, olivolja och en nypa salt till en slät röra. Som variation kan röran smaksättas med spiskummin, koriander eller lite citronsaft och en klick honung. Supergott till de flesta maträtter eller på en bit bröd.

/Olof

 

Tags from the story
,

3 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *