Colleen, Juliette och Carolus…

Potatis

Igår förmiddag visade termometern att det var över åtta grader i jorden, och därmed dags för potatisen – som legat och förgrott en tid hemma i lägenheten – att flytta ut i myllan. Förutom favoriten amadine, som är ganska snabbväxande men ändå har goda lagringsegenskaper, testar vi i år ett gäng för oss nya sorter. Det är juliette (“årets potatis 2016”) och colleen som är tidiga, och bionica (fast), carolus (mjölig) och exelency (fast) för lagring. Alla de sena sorterna valde vi bland annat för att de ska vara hyfsat resistenta mot potatisbladmögel. Tidigare har vi ibland även använt egen potatis från året innan som sättpotatis, men vågade inte det i år eftersom vi fick så mycket bladmögel i fjol. Nu hoppas vi på en god ny, bladmögelfri säsong.

Se även:
Trendig potatis
Midsommarlunch

 

1 Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *