Återbruk av blommor

Blommor 1

Förra året berättade vi hur vi brukar återanvända överblommade krukväxter och blomsterlökar genom att plantera ut dem på lotten.  Alla blommor på bilderna är exempel på sådana vi vid olika tillfällen fått som present i kruka.

Att återanvända blommor en haft inomhus var för övrigt också ett tips som kom upp i vårt senaste avsnitt av Odlarna. Där berättar trädgårdsdesignern Ulla Friberg hur tidigare bordsdekorationer nu blivit till ståtliga narciss-rabatter i en terapiträdgård som hon skapat på ett äldreboende – ett uppdrag där hon hade väldigt begränsad budget. Tipset gynnar med andra ord både plånbok och miljö.

Hoppas att ni alla har en riktigt fin söndag! //Anna och Olof

Se även:
Gamla blomsterlökar
Reinkarnation

Blommor 6

Blommor 5

Blommor 2

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *