I necessären

Kryddnecessär

Nu är det en dryg vecka sedan vi återigen lämnade vårt hem i Stockholm. Vi har varit och gjort jobb på Öland och i Småland, hälsat på föräldrar i Dalsland och nu har vi kommit till Göteborg där vi ska hänga den kommande veckan. Detta innebär att vi de senaste nio dagarna har bott på både hotell, i hyrd lägenhet och i familjens sommarstuga och lägenhet.

Jag lagar gärna mat även när vi är på andra platser än i vårt hem, men i andra kök saknar jag ofta vårt eget kryddskafferi. Det känns fånigt att gå och köpa sådant vi skördar och torkar i massor hemma, och även kryddor som vi köper från affären, som till exempel kanel och spiskummin, känns onödigt att ha stående i till exempel köket på landet eftersom det hinner tappa smaken om det blir stående till nästa år.

Inför denna resa kom vi dock på lösningen: en kryddnecessär! På samma sätt som vi brukar ta med oss det viktigaste ur badrumsskåpet fick nu även små burkar av våra favoriter från köket följa med på resan. Denna gång chiliflingor, kanel, lagerblad, oregano, persilja, rosmarin, salvia, spiskummin, timjan och – såklart – vitlök. Dessutom ett knippe färsk mynta. Till nästa gång måste vi nog komplettera med en liten pepparkvarn också (färdigmalen svartpeppar har verkligen inte samma smak som nymalen vilket jag alltid saknar om det inte finns tillgängligt).

/Olof

Tags from the story
,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *