En annan jord

Olivlund

Det har gått ett litet tag sedan sist vi skrev något här på bloggen. De senaste två veckorna har vi tillbringat i Puglia, Italiens klack, och haft begränsad tillgång till uppkoppling. Med olivlundar, fruktträdgårdar och fantastiska grönsaksmarknader omkring sig är det lätt hänt att börja fundera på hur det skulle vara att leva och odla på en annan plats, i ett annat klimat, i en annan jord. Där mycket av det vi i Stockholm odlar på sommaren kan växa även på vintern, där meloner och basilika kan frodas på friland och där granatäppelträd och rosmarin kan övervintra.

Grönsaker

Förutom att frossa i lokalt odlade grönsaker från marknaden i Ostuni, småfixa i husets trädgård, och lata oss under fikonträdet på pation har vi gjort några jobb, bland annat ett i odlingens tecken för vårt nya projekt som har premiär imorgon – kika in här på bloggen då så får ni höra vad det är!

/Olof och Anna

Marknad

Tags from the story

4 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *