Jordgubbar på posten

Jordgubbar med grädde

Mejl och telefon i all ära, men det finns tillfällen då den traditionella postgången är det enda som funkar. För några år sedan låg ett kuvert fyllt med jordgubbsplantor i vår brevlåda. Det var mamma som hade fått plantor från grannen i Dalsland och ville dela med sig till oss. Då vi bor drygt 40 mil från varandra lindade hon lite vått papper runt rötterna och postade.

På lotten har vi numer fem pallkragar fyllda med jordgubbsplantor som alla härstammar från dem i brevet, och i år har de gett och gett i flera veckor. Är verkligen jätteglad för det eftersom jag ogärna är utan jordgubbar så här års, men sällan hittar närodlade ekologiska till försäljning. Dessutom är våra jordgubbar de typ godaste vi någonsin smakat. Det hör ju liksom till att tycka så om det en odlat själv, men i det här fallet har det nog även med den för oss okända sorten att göra – så intensiv smak, nästan lite åt smultronhållet.

//Anna

Jordgubbe

Tags from the story

2 Comments

  • Efter att Anna skrivit det här inlägget hörde hennes föräldrars granne av sig och berättade att jordgubbsplantorna är av sorten "Polka". Tack, kul att veta! Rekommenderas verkligen till alla som vill odla jordgubbar. Till hösten delar vi gärna med oss till dem som behöver plantor 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *