Decemberskörd

Vinterskördad sallat

Trots att nattemperaturen har varit nere och nosat på -5 ett par gånger här i Göteborg har sallat, koriander och olika asiatiska bladgrönsaker klarat sig fint i krukorna vi har ute på gården. En morgon var de till och med täckta av snö, men den töade bort och där under fanns färska gröna blad. Så himla bra med grödor som står sig så här långt in på hösten utan att de ens behöver täckas med något värmande.

Igår kväll visade dock väderprognosen att det skulle bli ännu kallare, och då vågade vi inte chansa längre utan plockade av det mesta. Känns alltid lite speciellt att äta det sista av en gröda för säsongen, på samma sätt som det känns extra högtidligt när man smakar de första skotten av något på våren.

Och efter att vi även skördat de sista fönsterodlade tomaterna för i år börjar nu vintersäsongen inomhus med sådant som går fint att odla inne även under den mörka årstiden (helt utan tillskottsbelysning) – välkommen säger vi till mikrogrönt, groddar och malabarspenat!

Sista tomaterna

Tidigare inlägg om vinterskörd:
Midvinterskörd – kål, purjo och timjan
Årets första skörd

1 Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *