Midvinterskörd – kål, purjo och timjan

vinterskord-purjolok

Ibland räcker tiden som bekant inte till. Varken till att blogga eller till att odla – och just så har det varit de sista veckorna. Som tur är kräver inte lotten särskilt mycket av oss så här års, men i helgen tog jag i alla fall en tur dit. Framför allt för att skörda den sista purjolöken som stod kvar.

Denna fantastiska växt tål ner till -18 grader, och bästa sättet att förvara den är att helt enkelt lämna den på sin växtplats så länge som möjligt.

Till min glädje var svartkålen också fin fortfarande, och raden med kryddtimjan stack upp ur snön så jag kunde skörda några kvistar av den också. Och så hittade jag ett litet vitkålshuvud som vi glömt kvar i landet. Det såg inte mycket ut för världen men visade sig vara fint inuti.

En sån glädje att kunna skörda sina egna grönsaker bara några dagar innan midvinter. Redan på imorgon vänder det och dagarna blir längre igen. Det kliar i fingrarna efter att få börja så de första fröerna efter nyår!

//Olof

vinterskord-svartkal

vinterskord-timjan

vinterskord-vitkal

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *