Kronärtskockan Herrgårds

Herrgårds

Här är den lilla plantan som gjorde mig så lycklig igår. I flera år har jag letat efter kronärtskockan “Herrgårds”. Den är perenn och går inte att odla från frö utan måste förökas från befintliga plantor. Och så igår på trädgårdsmässan fick jag plötsligt syn på några små exemplar. Jag frågade en person i montern om hen visste var de fanns att få tag i och fick till svar att om jag bara kommit en halvtimme tidigare så hade den funnits att köpa i Grönt Kulturarvs monter just intill, men nu var den slut.

Jag gick ändå till Grönt Kulturarv för att fråga om de visste var den gick att hitta, för i år hade de tydligen för första gången lyckats få fram så många plantor att de skulle säljas ute i handeln. Då plockade de fram ett par extra som de haft i sin skyltning och lät mig köpa en av dem!

Resten av min vandring genom mässhallarna gick jag med den lilla krukan tryckt mot mitt bröst som om den varit en baby för att skydda den mot knuffar i trängseln.

/Olof

Se även:
Nordiska trädgårdar

Tags from the story
,

6 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *