Efterlängtade spiror

Sparris

Våra äldsta sparrisplantor är nu inne på sin fjärde säsong och äntligen kan vi ta ut lite större skörd! Vi smakade ett par stycken förra året men i år vågar vi oss på att skörda hela maj månad. Från och med år fem sägs det att det ska gå bra att skörda ända fram till midsommar så nästa år har vi ännu mer att se fram emot.

Som allra bäst smakar de nyskördade skotten ångkokta med lite smör och salt. Den hårda biten längst ner bryter vi av och skär i småbitar för att spara i frysen. Den dag vi får ihop tillräckligt tänker vi koka soppa på dem eller använda dem i en risotto där de får koka länge så att de hårda fibrerna delar sig ordentligt.

/Olof

Se även:
Lägesrapport sparris
Nu har sparrisen tittat upp!
Sparris från frö

Tags from the story
,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *