Belugapasta

Belugapasta

Enkla recept kan en aldrig få för många av. Den här pastan med belugalinser är en ny favorit som vi hittat fram till – perfekt att laga mycket av så att det räcker till matlåda i flera dagar. Men så god att den funkar fint även när en ska bjuda på middag.

Pasta med belugalinser
(ca 4 portioner)

  • 250 g belugalinser (torrvikt)
  • 1 stor gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 liten morot
  • ½ dl tomatpuré
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • ½ dl raps- eller olivolja eller lite av varje
  • en skvätt chilisås eller en nypa chilipulver
  • 500 g pasta

Häll linserna i en kastrull och fyll på med rikligt med vatten. Koka upp och låt sjuda i 20 minuter medan du fortsätter. Skala och hacka löken och låt den fräsa på låg värme i lite av oljan i en stor panna. Finhacka vitlöken och skala och riv moroten och låt det fräsa med en stund. Tillsätt tomatpurén och buljongtärningen och fortsätt fräsa tills buljongen löst upp sig. Häll av vattnet från linserna och rör ner dem i pannan tillsammans med resten av oljan. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar och eventuell chili. Servera med nykokt pasta och färska grönsaker i säsong.

//Anna och Olof

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *