Pumpapastan igår blev riktigt bra. Här är receptet (för fyra personer).
Ingredienser:
400 g patsa, gärna linguini
600 g pumpa
3 st vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
ett knippe färsk salvia eller ett par matskedar torkad
1 ekologisk citron
parmesanost
olivolja
smör
smör
Koka upp pastavattnet medan du skalar och kärnar ur pumpan. Skär den i ca 1,5 cm stora tärningar. Värm rikligt med olivolja i en stor panna och lägg i pumpan. Låt fräsa i ca 15 minuter och tillsätt pressad vitlök samt salvia och tomatpuré efter halva tiden. Rör ner den rivna zesten från citronen, ett par matskedar citronjuice och eventuellt en klick smör. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar och vänd sedan ner i pastan. Hyvla över rikligt med parmesan vid servering.
/Olof
Se även:
Den sista pumpan
Den sista pumpan
2 Comments