På trots mot en iskall värld

Snödroppar

“Det kommer att gå bra!” När trädgårdsskribenten Karin Berglund medverkade i vår podcast Odlarna berättade hon att det är så hon brukar känna när snödropparna blommar om våren. När de står där med sin sköra uppenbarelse, som på trots mot snö och kyla.

Nu är de här, snödropparna, åtminstone i våra trakter, och visst ger de hopp om ljus och värme. Något som verkligen kan behövas i tider som dessa, då styrande politiker sviker i solidaritet, både gentemot moder jord själv och mot de människor som har det svårast här i världen. Mitt i allt fint vi fick uppleva på vår resa i februari var det omöjligt att inte få en otäck bismak vid tanken på hur vi med våra röda EU-pass tillåts resa nästan vart vi vill för vårt höga nöjes skull, samtidigt som gräns efter gräns stängs för människor som flyr för sina liv.

Med allt elände som pågår i världen, och med politiker i Sverige och Europa som använder sin makt för att blåsa ut det sista hoppet om liv hos människor istället för att hjälpa och visa medmänsklighet när det verkligen gäller, kan inte ens snödropparna få oss att känna att allt skulle kunna bli bra den här våren. Men de inspirerar till att fortsätta orka stå upp för en rättvis och välkomnande värld, även när samhällsklimatet är som allra kallast.

Se även:
Trädgård till låns
Klimatovänlig njutning
Gott nytt odlingsår!

1 Comment

  • Svar: Nu var det ju jag som var långsammast i världen!
    Tack för så himla fina och peppiga ord – och ärligt ska sägas att det där kanaliserandet efter butiksinbrottet nog inte skulle gå utan så mycket stöd och hejarop från alla möjliga håll. Är så sjukt tacksam över det!

    Och ja! Ska bli superkul att träffas nästa veca! <3
    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *