Granola

Granola

Så här års gör vi som sagt mycket äppeljuice i råsaftcentrifugen. Beroende på vilka äpplen som används brukar det bli mer eller mindre av ett tjockt skum som flyter upp till ytan i kannan, och det vill vi såklart ta vara på. Det bästa vi kommit på att använda det till är att göra granola (rostad müsli) och använda äppelskummet som sötningsmedel (det funkar även med vanlig outspädd äppeljuice om du inte gör egen).

Recept på granola:

Blanda havregryn med valfria fröer, och kanske hackade nötter, kokosflingor eller vad du nu tycker om. Häll långsamt i vätskan under omrörning tills det börjar klibba ihop sig i små smulor, men sluta innan det hela blir till en deg. Bred ut i en långpanna och rosta i ugnen i 150 grader tills det fått en gyllenbrun färg. Passa noga och rör om då och då. Hur lång tid det tar varierar mycket beroende på hur blött det var från början.

Låt svalna och eventuellt eftertorka över natten och blanda sedan i äppelringar, russin eller annan torkad frukt.

/Olof

Se även:
Ugnsbakade, centrifugerade och i ringar…

Tags from the story

1 Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *